top of page
 • Foto van schrijverBMV Wegenwerken

Kies de perfecte oprit voor jouw huis!

Ben je op zoek naar een oprit en/of terras voor jouw huis? In deze blogpost bespreken we verschillende opties, zodat je de beste keuze kunt maken. Of je nu kiest voor keramische tegels, klinkers of kasseien, er is altijd een oprit/terras die past bij jouw wensen en behoeften.Keramische tegels voor jouw terras

Keramische buitentegels zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van een terras. Deze tegels zijn dikker dan de tegels die je binnenshuis gebruikt. Het grote voordeel van keramiek is het ruime assortiment waaruit je kunt kiezen. Of je nu op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijk terras of een luxe uitstraling wilt creëren, keramische tegels bieden eindeloze mogelijkheden.

 

De voordelen van keramische tegels:

 • Ze zijn krasvrij en behouden hun kleur

 • Ze zijn niet gevoelig voor alg of kalkuitbloei

 • Ze zijn makkelijk schoon te maken

 • Er zijn talloze soorten, formaten en trends beschikbaar


Een oprit in klinkers

Als je binnenkort een nieuwe oprit wilt aanleggen of je je bestaande oprit wilt vernieuwen, dan zijn betonklinkers een ideale keuze. Betonklinkers zijn zeer geschikt voor opritten vanwege hun draagkracht en vlakke oppervlak. Daarnaast kunnen ze in verschillende patronen gelegd worden, waardoor je jouw oprit een unieke uitstraling kunt geven.

 

De voordelen van klinkers:

 • Ze zijn onderhoudsvriendelijk en vragen weinig onderhoud

 • Ze kunnen zware belasting aan

 • Beschadigde klinkers zijn eenvoudig te herstellen

 • Er is een grote verscheidenheid aan kleuren en formaten beschikbaar

 

Een oprit in kasseien

Kasseien zijn zeer geschikt voor verschillende bestratingsdoeleinden, waaronder opritten. Ze zijn ontzettend sterk, hebben een authentieke uitstraling en worden in de loop der jaren alleen maar mooier door natuurlijke slijtage. Een oprit in kasseien past perfect bij een landelijke stijl, maar kan ook goed gecombineerd worden met een moderne look.

 

De voordelen van kasseien:

 • Het is een ecologische oplossing, omdat kasseien waterdoorlatend zijn

 • Kasseien passen bij een landelijke én een moderne stijl

 • Kasseien bieden vele mogelijkheden voor een esthetische afwerking van je oprit

Niet onbelangrijk!

Waterdoorlatende opritten winnen steeds meer aan populariteit, en dat is niet zonder reden. Hoewel het misschien niet verplicht is in jouw gemeente, biedt het tal van voordelen die het overwegen waard zijn. In tegenstelling tot traditionele opritten, waarbij regenwater naar de straat of het riool wordt afgevoerd, zorgt een waterdoorlatende oprit ervoor dat het water in de bodem kan infiltreren. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van je tuin.

 

Conclusie

Bij het kiezen van de perfecte oprit/terras voor jouw huis zijn er verschillende opties om te overwegen. Keramische tegels bieden onderhoudsvriendelijkheid en luxe, terwijl klinkers zorgen voor een strakke uitstraling en eenvoudig onderhoud. Kasseien daarentegen geven een authentieke look en zijn duurzaam. Denk ook aan het aspect van waterdoorlatendheid, zelfs als het niet verplicht is in jouw omgeving. Overweeg alle voordelen en kies de oprit die het beste past bij jouw stijl en behoeften.


Neem contact op met BMV Wegenwerken voor al je vragen over het aanleggen van opritten. Zij kunnen je voorzien van advies en begeleiding bij jouw project.

13 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page